Loading...

Comunicate de presă

Aventura Diamond Challenge: vezi parcursul echipei din Moldova în bătălia pentru premiul mare din SUA

În luna aprilie curent, a avut loc finala internațională a competiției Diamond Challenge la Delaware, SUA. Echipa GEN2GEN din Moldova s-au clasat în top 4. Aceștia au obținut un premiu în valoare de 2.000 de dolari.

Diamond Challenge Moldova 2019: susține echipa din Moldova să ajungă la finala internațională a competiției de antreprenoriat

Sâmbătă, 16 februarie 2019, a avut loc finala națională a renumitei competiții de antreprenoriat dedicată tinerilor liceeni Diamond Challenge Moldova, la care a fost desemnată echipa ce va reprezenta Republica Moldova în cadrul finalei internaționale ale competiției din Delaware, SUA.

„Parlamentul Tinerilor la Chișinău” și „Acțiune pentru Justiție” într-o vizită de studiu în Germania

În perioada 11 - 15 decembrie 2018, o echipă alcătuită din zece participanți a proiectului „Parlamentul Tinerilor la Chișinău, ediția II-a” și „Acțiune pentru Justiție, ediția III-a”, au beneficiat de o vizită de studiu în Germania, cu suportul generos al Fundației Hanns Seidel în Republica Moldova. Timp de 4 zile, tinerii au făcut cunoștință cu cele mai importante instituții și cu principalii actori din sistemul politic din Germania.

#LegalHackathonMD: inovează domeniul justiției

În perioada 7 - 9 decembrie, pasionații de IT și tinerii juriști și-au focusat cunoștințele, experiența, dar și ideile creative la Legal Hackathon Chișinău 2018 - eveniment de generare a soluțiilor pentru problemele de ordin juridic din sectorul public și privat. Echipele participante au urmărit ca, până la finalul zilei de 9 decembrie, sa conceapă un prototip/o formula de soluție software capabilă să aducă răspunsuri tehnologice inovatoare în domeniul juridic.

Live uptades: Legal Hackathon Chișinău 2018

În acest weekend, A.O. INVENTO, în parteneriat cu Legal Hackers Chișinău și cu suportul Fundației Freedom House în Moldova, desfășoară primul hackathon regional în domeniul justiției, care se desfășoară concomitent în 4 țări: Moldova, Ucraina, Belarus și Kazakhstan.